Heartmath Stressreductie Programma voor veerkracht en persoonlijke effectiviteit

Dit coaching traject is ontwikkeld door de Heartmath Instituut welke jarenlang onderzoek heeft gedaan naar het hart en hart-brein communicatie. Aan de hand van de onderzoeksresultaten hebben zij dit prachtige Stressreductieprogramma ontworpen.

Hoe ziet de stress coaching er uit?

In zeven coaching sessies van ongeveer een uur onderzoeken wij samen waar jouw energielekken zitten en waar jij juist energie van krijgt. We schetsen een beeld van jouw ‘energielandschap’ over de tijd van het coaching traject, hiermee creëer je meer bewustzijn wat er met jouw energie gebeurt op een (werk-) dag. Daarbij staan we niet enkel stil bij de hoeveelheid energie, maar ook over de kwaliteit; hoe jij je voelt.stress
Naast interessante en wetenschappelijk onderbouwde theorie raak je bekend met hartcoherentie oefeningen. Deze oefeningen zijn bewust eenvoudig en dagelijks toe te passen; ook op drukke dagen en ook tijdens het werk.

Tijdens de sessies maak ik gebruik van de Heartmath Emwave Pro hartslag sensor. Hiermee meten we jouw hartslag en vooral de variaties in hartslagen. Je traint jezelf om deze variatie zo ritmisch mogelijk te krijgen. Een ritmische hartslag noemen we een coherente hartslag.

Wat doet hartcoherentie?

Wanneer je ‘coherent’ bent zullen al je hormoon-, immuun-, en zenuwstelsel zich afstemmen op dit harmonieuze ritme. Dit voelt als ‘in de flow’ zijn. Wanneer je in de flow bent ga je merken dat je meer energie hebt, je prettiger en blijer voelt en helderder en creatiever kunt nadenken; ook tijdens stressvolle situaties!

Onderstaande afbeelding geeft weer hoe iemand gewoon op een stoel zit en halverwege begint met een eenvoudige hartcoherentie oefening, hiermee ontstaat er meteen een coherente hartslag.

De kracht van hartcoherentie

Je kan tegen iemand zeggen dat hij/zij positiever moet gaan denken, voelen of handelen, maar zeer geringe kans dat dit gaat lukken. Meestal blijft het bij een goed voornemen of een mooi advies. Dus als je denkt ‘ik zal beter omgaan met stress’ blijft het veelal bij een gedachte. Wil je werkelijk verandering brengen aan handelen, denken én voelen dan moet je naar een diepere laag; je fysiologie. Leer de eenvoudige oefeningen van hartcoherentie toe te passen in je dagelijks leven en je verandert fundamenteel. Deze fundamentele verandering in je fysiologie zorgt vervolgens vanzelf voor positieve verandering in je denken, voelen en handelen.
Ook mensen die depressief zijn geweest of depressie symptomen hebben zullen gebaat zijn.

Uiteraard is dit slechts het verhaal in een notendop. Graag vertel ik je meer tijdens de coaching en nóg liever laat ik het je ervaren!

stress

Coaching kan plaatsvinden bij jou thuis, op je werk of bij mij.
Losse sessies is ook mogelijk.
Bel of mail voor een afspraak:
0645284108
sander@heartful-living.nl

Prijzen:
Volledige Heartmath coaching programma van 7 session van ongeveer 1uur €450,- incl BTW (€490,- excl. BTW wanneer de werkgever betaalt)
inclusief werkboek en bruikleen hartsensor (excl. borg sensor)
* 20% korting op aankoop Heartmath hartsensor!

Losse sessies van ongeveer een uur: €70,- incl. BTW
Indien werkgever betaalt: €75,- excl. BTW

Meer informatie over de Heartmath Instituut kan je hier vinden: Heartmath Benelux