Mindfulness & Hartcoherentie

Mindfulness & Hartcoherentie Amsterdam de Baarsjes door Sander Krol

Heb je last van een constante stormloop van gedachten, burn-out, stress, somberheid,slaapproblemen of heb je moeite met ontspannen? Merk je dat je veel negatieve gedachten en gevoelens hebt? Voel je je vaak gehaast of geïrriteerd? Mindfulness kan je deze klachten helpen verminderen. Als je vitaler wilt worden of je gewoon beter wilt voelen en beter wilt functioneren op je werk of in het dagelijks leven, dan helpt Mindfulness en hartcoherentie.
Mindfulness betekent in het hier en nu zijn zonder te oordelen. Wanneer je je bewust bent van wat er NU om je heen gebeurt en wat er zich NU van binnen bij je afspeelt, zonder daar een oordeel over te vellen, kan je vrede sluiten met wat er zich voordoet. Door deze aanvaarding van het moment zoals het is, ervaar je rust en een gevoel van harmonie.
Je hoeft niet meer te streven naar een ‘beter’ moment.
Mindfulness helpt je bewuster, evenwichtiger, vitaler, positiever, krachtiger, creatiever en meer ontspannen in het leven te staan.

Mindfulness

In de Mindfulness lessen wordt Hartcoherentietraining geïntegreerd. Met hartcoherentie kan je middels eenvoudige oefeningen je hartslag variabiliteit (het kunnen variëren van langzaam kloppen naar sneller kloppen en vice versa) in een mooi ritme krijgen. Hiermee komt vervolgens heel je lichaam in een soort van ‘flow’- alle lichamelijke ritmes als je hormoonstelsel, je immuunsysteem en je zenuwstelsel worden gesynchroniseerd en volgen het harmonieuze ritme van je hartslag. Dit resulteert in meer veerkracht, beter denkvermogen, betere omgang met stress en betere gezondheid!
Tijdens het beoefenen van hartcoherentie in de cursussen / workshops / coaching kan je zien wat het effect is van de oefening op jouw hartslag. Onderstaand plaatje is een screenshot van de computer waarop de variatie in hartslagen te zien is. Deze persoon zat rustig op een stoel, wanneer deze persoon begon met het beoefenen van hartcoherentie veranderde de variatie in hartslagen meteen van een onregelmatige naar regelmatige (coherent).MindfulnessSinds dit jaar geef ik ook 1 op 1 coaching. Samen onderzoeken we waar jouw energielekken zitten en waar je juist energie van krijgt. Wat spanning geeft en hoe jij daar op reageert. Natuurlijk kijken we ook naar dingen die jou energie geven; waar je blij van wordt. Je krijgt oefeningen mee naar huis welke je dagelijks toepast. Uiteraard bekijken we je hartslag/hartritme variabiliteit op een computer tijdens de sessies.
Meer informatie over hartcoherentie vind je op de site van de Heartmath Instituut: Heartmath Benelux

Mocht je interesse hebben in de coaching, neem dan gerust contact met me op. Of zie de stress coaching pagina op mijn site: stress-coaching

Mindfulness

 

 

Wegens in-company  opdrachten staat er momenteel geen nieuwe Mindfulness & Hartcoherentie cursus of workshop gepland.

Stuur mij een mail en ik houd je graag op de hoogte over de eerstvolgende cursus of workshop

sander@heartful-living.nl
Of bel: 0645284108

Voor een  incompany training zie: Heartful Working

heartmath certified trainer